Malå Brukshundklubb
Agility - För en aktiv fritid på landsbygden!
     
Start
Styrelsen
Ny i klubben
Hur blir jag medlem
Kurser
Agility Projektdagbok
Agility
Köksansvarig
Instruktörer
Tävlingar
Om Malå BHK
Bilder
Uthyrning/övernattning
Tillsyn klubbstugan
Gästbok

Hunden är vännen som du inte visste att du behövde - men sedan aldrig kan klara dig utan.
 Malå Brukshundklubb bildades 4/2 - 1978. 

Malå BK en liten klubb med ett 50 tal medlemmar. Vi som är medlemmar har framför allt en sak gemensam - ett brinnande intresse för hundar och hundträning. Nästan alla hundägare vet att en bra balans mellan aktivitet och vila är viktig för att hunden ska må bra. Det gäller oavsett om hunden är stor eller liten, ung eller gammal. 
Klubbstugan ligger i Malå med tillgång till tränings- och agilityplan.
Vi är en aktiv brukshundklubb med aktiviteter som kurser och tävlingar i lydnad och bruks.


Fritid och rekreation: Malå kommun ligger mitt i den vackra norrländska inlandsnaturen med frisk luft, varierande terrängtyper, sjöar och vattendrag och rikliga tillfällen till motions- och fritidsaktiviteter av olika slag. Sommartid finns goda möjligheter till jakt, fiske, bär- och svampplockning.
Vid Tjamstanbergets campingplats finns platser för tält- och husvagnscamping, bastu, tennisbana, mm. Vintertid erbjuds utmärkta förutsättningar för skidåkning i olika former; utförsåkning i den centralt belägna slalombacken mitt i Malå tätort eller längdåkning på välpreparerade och delvis belysta banor av olika längd. Skidanläggningen ligger i direkt anslutning till Malå hotell med stugby och helårsöppen husvagnscamping. Snöskoterentusiasterna har ett flertal anlagda skoterleder inom kommunen. För flygintresserade finns en flygklubb som håller till ca 4 km väster om centralorten, där hangar och en 800 m lång rullbana (650 m asfalt) har iordningställts.
 
Foto: Håkan Stråge
Tjamstan, slalombacken mitt i Malå tätort 
 Malå kommun har ca 3.300 invånare, varav större delen bor i centralorten Malå. Andra större bostadsorter är Adak, Springliden/Lainejaur, Rentjärn, Rökå och Aspliden.  
I Malå finns ett rikt föreningsliv med ett stort antal föreningar och organisationer: Byaföreningar, idrottsföreningar, jakt- och fiskeföreningar, kulturföreningar, nykterhetsorganisationer, pensionärsföreningar, politiska föreningar/organisationer, religiösa föreningar, samlingslokalföreningar och ett 20-tal övriga föreningar med olika ändamål.  
Malå kommun ligger i Västerbottens läns mellanregion, omedelbart väster om lapplandsgränsen. I norr utgör Skellefteälven gräns mot Norrbottens län. Totalt omfattar kommunen drygt 1 600 km2, vilket motsvarar mer än 50 % av Gotlands yta. Centralorten Malå ligger mitt i kommunen vid länsväg 370, ca 120 km VNV om Skellefteå. Avstånd till Lycksele och Bastuträsk ca 85 km, till Umeå och Luleå ca 200 km.

 
Foto: Håkan Stråge 
Vy över Malå från kåtan på Tjamstan  
Tjamstaberget: Ättestupa i Malå där man enligt legenden sände de gamla samerna ut på den sista färden och där Nilagubben spanar ut över bygden. Friluftsanläggningar, toppkåta och motionsslingor.

 
Hotell: Malå har ett modernt och välutrustat hotell som ligger i direkt anslutning till den centralt belägna sportanläggningen. Hotellet har 47 rum och 15 stugor med 4-6 bäddar per stuga. På campingområdet finns 12 stugor med plats för 4-24 bäddar. Hotellets restaurang har fullständiga rättigheter och serverar bricklunch vardagar mellan 10.30 - 13.30. A la carté och vanlig husmanskost serveras kvällstid mellan 17.00 - 21.00. Hotellet har även konferenslokaler, bastu, relax, lekrum och egen massör.
Norrländskt inlandsklimat med 5 månaders vit vinter och ljusa, milda somrar. En stor del av perioden maj-juli är solen över horisonten mer än 20 timmar per dygn dvs. det är praktiskt taget ständigt dagsljus. Under sommarens varma veckor är det inte ovanligt med temperaturer över + 25 grader. Luftfuktigheten är relativt låg och nederbörden ca 500 mm/år.
I direkt anslutning till skolan ligger en central idrottsanläggning med sporthall, simhall, idrottsplan för fotboll och fri idrott, ishall, preparerade joggingstigar och en välutrustad skidanläggning för såväl längd- och utförsåkning.Malå IF har en bred verksamhet för både barn, undomar och vuxna i både hockey och fotboll.
Bland övriga idrotter som med framgång bedrivs inom kommunen märks skidåkning, främst alpint, innebandy och cykel. Malå Ridklubb har ett halvdussin egna hästar med ett eget ridhus och en mycket aktiv ridskola för såväl barn som vuxna. Malå Atletklubb har egen välutrustad lokal i en del av ishallen.     

  

 
   
2024 © Malå Brukshundsklubb