Malå Brukshundklubb
Agility - För en aktiv fritid på landsbygden!
     
Start
Styrelsen
Ny i klubben
Hur blir jag medlem
Kurser
Agility Projektdagbok
Agility
Köksansvarig
Instruktörer
Tävlingar
Om Malå BHK
Bilder
Uthyrning/övernattning
Tillsyn klubbstugan
Gästbok

Hunden är vännen som du inte visste att du behövde - men sedan aldrig kan klara dig utan.
 


Här kan Ni följa hur projektet fortskrider, uppdatering sker löpande.
Senast uppdaterad 2020-03-01

     
 
Nu är det alltså slutfört, det känns både skönt och tråkigt.Två spännande år med projektarbetet Agility - för en aktiv fritid på landsbygden! Finansierat med pengar från EU och Skellefteå Älvdahl. Mycket har hänt på "lilla" Malå BHK som vi kan vara stolta över. Tack vare projektet ser vi nu bara möjligheter för ett spännande 2020. Ingen kan göra allt men alla kan göra någonting! 
AGILITY - för en aktiv fritid på Landsbygden!
VI ÄR MED PROJEKT! SYFTET ÄR ATT SKAPA EN AKTIV FRITID GENOM ATT FÅ IGÅNG EN STÖRRE AGILITYVERKSAMHET I KOMMUNEN 

2017-06-15 
Beslut - Din ansökan om projektstöd inom lokalt ledd utveckling. Skellefteå Älvdahl har prioriterat projektet och Jordbruksverket beviljar vår ansökan om projektstöd för "Agility - för en aktiv fritid på landsbygden!"
2017-10-11 Fått beslutet på att vi beviljats projektstöd från Skellefteå Älvdal Leader. Agility - för en aktiv fritid på landsbygden. 
Vi avser att skapa en aktiv fritid genom att få igång en större agilityverksamhet i landsbygdskommunen Malå. Agility är en fritidssysselsättning som är glädjande där den sociala sammanhållningen stärks, vilket leder till en attraktivare landsbygd. Agility är en sport för alla men riktar sig till ungdomar och främst tjejer. En målbild är också att kunna samarbeta med närliggande lokalklubbar på landsbygden. Projektet kommer att bidra till detta genom att utrustning som är säker och ändamålsenlig införskaffas, detta för att kunna bedriva verksamhet i form av kurser och träningar. För att bevara kvalitén på utrustningen behövs förbättringar göras på fastigheten, i form av iordningställande av förvaringsutrymmen. Träningsplan och kursverksamhet ska projektet också bidra till att upprätthålla i gott skick, genom att underhåll av plan sker samt att berörda kursledare hålls i ajour. Projektet kommer att drivas av styrelsen och medlemmar i Malå Brukshundklubb
___________________________________________________________________________________________________________


Uppstart av projektet 2017-04-06, Möte med Monica, Skellefteå Älvdahl Leader presenterade fram projektidé .
Sedan följde många timmar med arbete för att planera projektet. Arbetade med ansökan, akitvitetsplan, budgetmall och offerter,m,m

Vi tjuvstartade med att måla klubbstugan innan vi visste om projektet skulle beviljas. 
Startades 2017-05-01 och avslutades 2017-06-25.Nytt ansikt utåt, en efterlängtad uppfräschning av fasaden. Många medlemmar var vi som hjälptes åt med detta. Så fint det blev! Viktigt att allt ser bra ut , trivseln ökar och ett välskött klubbhus är trots allt ett yttre tecken på en välskött klubb.


2018-03-17 Startade vi upp med revovering och målning av två st övernattningsrum på övervåning. Detta för att kunna erbjuda övernattning till ekipagen som önskar övernatta vid våra träningshelger, i samarbete med närliggande klubbar. Två mysigt inredda rum med plats för 2-3pers vardera och deras hundar. Bilder kommer...

2018-05-23 1:a träff för sommarens öppna agilitytränngar. Moa håller öppna veckoträningar för alla som vill prova agility. Både för nybörjare och mer erfarna. 

 
2018-06-04 Kom halva banan, nästan som julafton! Banan packades monterades ihop till allas glädje.
 
2018-06-07,08,11 I samarbete med skolan så har vi kunnat erbjuda hundaktiviteter som elevens val. 
 
2018-07-06 Installationa av robotgräsklippare av Malå Skogstjänst.Vilket fantasiskt lyft för vår tränings/tävlings/kurs plan. Då vi brottats med den tid som lagts i anspråk för att hålla planen fint klippt. Nu har våra robotar gjort jobbet och gräsmattan har aldrig någonsin varit i finare. Så uppskattat när våra medlemmar kommer för att träna sin hund.


2018-09-13 Rivning av del av ladan som rasat ihop.
Den del som ska rivas har helt rasat ihop under föregående vinter. Som bekant är vår ladugård i stort behov av renovering för allas säkerhet. Utbyggnad på baksidan har rasat ihop.

2018-09-16 Rensning av allt skrot som samlats under åren... Två fulla släpar kördes till miljöstationen. Nu börjar vi få ordning och reda, och vinterförvaringen för våra hinder börjar ta form. Väntar på besked för start av renovering utvändigt. 

2018-10-13 Öppet hus, SBK 100år! Invigning av agilitybanan med klubbtävling. Under dagen anordnades olika aktiviteter tipsrunda, fotografering av ekipage, namngivning av gräsklipparna. Barn med hund, prova på hoppning. Där alla barnen fick pris, mycket uppskattat. Blåbärsklass för vuxna som aldrig tidigare provat på agility. Jättekul att så många kom och besökte oss under dagen. Vi bjöd alla på fika. 2019-02-23 Fortsätter med renovering/förbättring av huset. Köket målat klart, så just och fint det blev. Installation av vår HD-TV med inbyggd DVD-spelare i teorisalen färdigställdes. Nu kan vi varva teori och praktik på våra agilitykurser. 

2019-03-12 Planerades och genomfördes köp hos IKEA av inredning av möbler för att färdigställa övernattningsrummen. Lervernas berkänas till 3 april. Spännande, bilder kommer när allt är på plats!

2019-03-17 Vi deltar i Kulturdag "ALLA TILLSAMMANS" Uppvisning av våra medlemmar, informationsblad delades ut. 


2019-04-03 Leverans av möbler från IKEA till övernattninsrummen. Vi träffades och monterade diverse möbler och inredning. Hann inte klart men en god bit på väg....

2019-04-05 Så är det äntligen dags för renovering av vår lada. Fått klartecken att Malå Plåt kommer på måndag för att börja med detta. Hämtning av virke från Malå Järn & Färg.

2019-04-08 Malå Plåt startar med jobbet! Dessvärre är ladan i mycket sämre skick än förväntat. Så stor del av framsida måste rivas, inte mycket kvar. Tursamt att den inte rasat i hop i vinter. Med hjälp av Malå Plåt har vi prioterat om lite och fått åtgärdat det viktigaste. Bytt ut bärande vägg mot framsidan av ladan.

2019-04-13 Moa påbörjar sin agilityinstruktörsutbildning A1 i Holmsund, lycka till! 


2019-04-16 Malå Plåt gjorde sin sista dag med byggnationerna. Så nu är det målning som väntar! Kommer att bli så fint ett verkligt lyft för vår förening. Vi kommer nu att kunna låsa in vår agilitybana under vinterförvaring på ett säkert sätt.

2019-05-02 Samlades vi för att köra bort rivningsvirke/skrot efter Malå Plåt renoverat fördigt på ladugården. Allt kördes bort till miljöstation.
 
2019-05-16 Fortsatt städ och pyssel med övernattningsrummen, nu kan vi erbjuda övernattning i samband med vår inbjudan till närliggande klubbar. Supernöjda över resultatet!!

Nybörjarkurs i Agility
Moa har hållit i agilitykurs. Grundkursen riktar sig till dej med lite eller ingen tidigare erfarenhet av Agility.  Hunden ska vara över 1 år. 
Preliminära kurstillfällen: 3 juni, 11 juni, 17 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli.
 

2019-06-18 Färdigställande av baksidan, sätta upp ribbor och bygga igen hål efter dörr. 

Efterlängtad målning av ladugården påbörjad! Vi träffades 29/6 13.00-15.00, Tisdag 2/7 & torsdag 4/7 17.30-19.30. Nu tar vi paus med målning över sommaren/semester för att fortsätta senare. Fattas en del ännu men kommer att bli så fint! 
    
Före och efterbilder!! Vilken skillnad, ideella krafter! Tillsammans gör skillnad.


2019-08-20 Resterande delen av banan anlände klubben i dag! Packades upp och monterades i hop av våra medlemmar. Nu kan vi planera för kommande agility kurs på klubben!!

Malå Brukshubdklubbs klubbtävling i AGILITY 
Lördag den 28 September kl 10.00 Lyckad dag med många glada ekipage!


Malå Brukshundklubb, Klubbmästare 2019 blev Moa Bergström & Pii GRATTIS!!

Fanns följande 3 klasser:
-Barn med hund (en lätt, kort bana. Alla barn är välkomna, hundar finns att låna)
-Blåbärsklass (En lättare bana utan slalom)
-Hoppklass 1 (bana med slalom, här utses även Klubbmästare 2019!!)Agilitykurs för Mia Wikström 
Datum: 5-6 oktober 
Grupp 1 (Nybörjare): Den här gruppen vänder sig till ekipage som har gått nybörjarkurs, eller har liknande erfarenhet, och vill fortsätta att utvecklas tillsammans med sin hund.
Max antal: 5 st 
PRIS: 600:- för båda dagarna 

Grupp 2 (Klass 1-2): Den här gruppen vänder sig till ekipage som vill ta nästa steg i sin utveckling med klurigare kombinationer och  mer handling. 
Max antal: 5 st
PRIS: 600:- för båda dagarna 
Åhörarplats: 100:- för båda dagarna 
Obegränsat antal 
Anmälan sker till Moa Bergström (moa_rallyagility@hotmail.com) ange vilken kurs, namn och vad du har för hund. Först till kvarn, anmälan är bindande. 
Välkommen med din anmälan! 
"Jag heter Mia Wikström och började med agility -98. Ursprungligen kommer jag från Boden men är sedan en tid bosatt i Skellefteå. Själv har jag främst haft shelties och nu även en bordercollie. Under de här åren som jag har kört agility har vi hunnit med flertalet SM och även fått äran att representera landslaget. 
Jag började lära ut agility -00 och är van att möta olika raser och typer av förare och jobba med dem utifrån deras mål. Efter som jag själv är aktiv håller jag mig uppdaterad med bland annat nya ideér gällande träning, trender inom banläggning och vad som händer inom agilityn samtidigt som jag har kunskap om dess historia. 
Jag tror på att hitta sin agility och jag hjälper varje ekipage individuellt utifrån deras mål. Agility ska vara kreativt, utmanande och framför allt kul."

Det sista till att färdigställa vinterförvaringen är nu klart och vår fina hinderpark är inlåst i ladan. Nu kan vi tal julledigt med gott samvete och invänta nästa års aktiviteter. 
December
Så är det sista inköpen gjorda för att färdigställa förvaringen av agilitybanan. Allt är nu inlåst och vintern är här vi tar lite paus i väntan på nästa säsong.Nu är det alltså slutfört, det känns både skönt och tråkigt.Två spännande år med projektarbetet Agility - för en aktiv fritid på landsbygden! Finansierat med pengar från EU och Skellefteå Älvdahl. Mycket har hänt på "lilla" Malå BHK som vi kan vara stolta över. Tack vare projektet ser vi nu bara möjligheter för ett spännande 2020. Ingen kan göra allt men alla kan göra någonting! God Jul och Gott Nytt År!🎅🐾
 
   
2024 © Malå Brukshundsklubb