Malå Brukshundklubb
Agility - För en aktiv fritid på landsbygden!
     
Start
Styrelsen
Ny i klubben
Hur blir jag medlem
Kurser
Agility Projektdagbok
Agility
Köksansvarig
Instruktörer
Tävlingar
Om Malå BHK
Bilder
Uthyrning/övernattning
Tillsyn klubbstugan
Gästbok

Hunden är vännen som du inte visste att du behövde - men sedan aldrig kan klara dig utan.
 


Sidan under uppbyggnad, några instruktörer sakans...
Instruktörer på Malå Brukshundklubb!
Våra instruktörer är utbildade inom Svenska Brukshundklubben, vars instruktörsutbildningar håller hög kvalité.
Vi vidarutbildar våra instruktörer kontinuerligt.

 

 

SBK instruktör (allmänlydnad steg 1) Helene Oskarsson
Jag har varit aktiv i Svenska brukshundklubben sedan jag skaffade min första tävlingshund, blandrasen Teah, år 2005! Tränat och tävlat mkt, till för några år sen då jag kom på hur kul det är att utbilda sig själv och framför allt hur kul det är att vara aktiv i föreningslivet! Eftersom dygnet har för få timmar så hinner man ju inte allt som är roligt, men lite träning och nån tävling hinns ändå med! J

Första utbildningen jag gick var dåtidens B-figurant (år 2006) vilket ledde till uppdatering för nått år sen till MH-figurant och sen valde jag att gå vidare inom den mentala delen så är numera testledare. År 2014 utbildade jag mig till tävlingsledare i lydnad och förra året gick jag vidare med den utbildningen och blev färdig domare i år (2017)! Passade också på att utbilda mig till tävlingssekreterare år 2014! SBK instruktör utbildade jag mig till under åren 2014-2015! Har sen dess hållt olika kurser, såsom allmänlydnad-, valp-, tävlingslydnad- samt spårkurser. Utöver detta är jag styrelseledamot i klubben och i Över Norrlandsdistrikt samt hundförare i hemvärnet!

Jag har idag två hundar som förgyller mitt liv! <3 Rottweilern Rottrobis Gertrud Rebelle ”Belle” 2010-01-04 Korad, SeVch, LP1, uppflyttad klass 2 lydnad (fd klass 3) och högre klass spår. Provat IPO och att tävla patrullering också! En riktig mystjej som älskar alla! Blandrasen Teah 2005-01-27, Border collie och Norrbottensspets. Tävlat elitklass i lydnad men är numer halvpensionerad! Duktig på trix och älskar att leka med sten (vilket matte inte gillar lika mkt!) Jag är uppväxt me en långhårig dvärgtax och har hunnit med att ha en rottweilerblandras också. Att hjälpa hundägare med diverse olika saker, allt från utfall, inkallning till tävlingsmoment, är något jag tycker är en viktig del i att vara instruktör.
Vi är ju till för er hundägare! Så tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp!
SBK instruktör (allmänlydnad steg 1) Nina Näslund

Jag har haft hund i stort sett hela mitt liv. Har nu en flatcoatedretriver Uno på 10 år, vorsteh Nikko på 13år samt en flatcotedretriver avkomma efter Uno som heter Dozz, nu 2 år. Tidigare hundar, dalmatiner, weimaraner och flatcoatedretriver. Auktoriseradtävlingsledare i lydnad, utbildade mig till SBKs allmänlydnads-instruktör 2006 och har sedan dess haft kurser på klubben. Såsom valp- unghund- allmänlydnad, tävlingslydnadkurser. Det är alltid lika roligt att träffa nya hundar och deras förare, många trevliga stunder har det blivit. Några jaktprov och viltspår har det också blivit under åren,samt bruksprov och då spår. Sitter som sekreterare i klubben sedan många år tillbaka.

Min och Uno´s stora passion är tävlingslydnad. Uno är lydnadschampion och vi har tävlat i SM i lydnad vid två tillfällen. Han har tilldelats utmärkelsen Årets lydnadsflat 2014-2019. Målet är fler SM!  Hoppas vi ses på klubben!

Moa Bergström
Född 1987, och varit engagerad i hundsportsvärlden sedan jag skaffade min första hund 2012, korsningen Flip.
Med Flip testade jag det mesta, men håller i huvudsak på med rallylydnad och agility
I hemmet finns just nu Flip (korsning född -12) och Aussien Pi (född -15), båda tävlar aktivt i både rallylydnad och agility.
Jag är utbildad rallylydnadsinstruktör, agilityinstruktör och skrivare i Rallylydnad. Både Pi och Flip är kvalade till Rallylydnads SM 2019. Det blir Pi´s första SM och Flips 4:e.
 
   
2024 © Malå Brukshundsklubb