Malå Brukshundklubb
Klubben för dig och din hund! År 2018 fyller Brukshundklubben 100 år!
Malå Brukshundklubb bildades 4/2 1978
     
Start
Styrelsen
Kurser 2018
  - Vilka kurser anordnas...
  - Våra instruktörer

Tävlingar
Klubbstugan
Vi gratulerar!
Agility
Våra ekipage
Gästbok
Länkar
Om Malå BHK
Bilder
Uthyrning/övernattning
Medlemsinfo
Husskötsel
Hunden är vännen som du inte visste att du behövde - men sedan aldrig kan klara dig utan.
 


Sidan under uppbyggnad, några instruktörer sakans...
Instruktörer på Malå Brukshundklubb!
Våra instruktörer är utbildade inom Svenska Brukshundklubben, vars instruktörsutbildningar håller hög kvalité.
Vi vidarutbildar våra instruktörer kontinuerligt.

 

 

SBK instruktör (allmänlydnad steg 1) Helene Oskarsson
Jag har varit aktiv i Svenska brukshundklubben sedan jag skaffade min första tävlingshund, blandrasen Teah, år 2005! Tränat och tävlat mkt, till för några år sen då jag kom på hur kul det är att utbilda sig själv och framför allt hur kul det är att vara aktiv i föreningslivet! Eftersom dygnet har för få timmar så hinner man ju inte allt som är roligt, men lite träning och nån tävling hinns ändå med! J

Första utbildningen jag gick var dåtidens B-figurant (år 2006) vilket ledde till uppdatering för nått år sen till MH-figurant och sen valde jag att gå vidare inom den mentala delen så är numera testledare. År 2014 utbildade jag mig till tävlingsledare i lydnad och förra året gick jag vidare med den utbildningen och blev färdig domare i år (2017)! Passade också på att utbilda mig till tävlingssekreterare år 2014! SBK instruktör utbildade jag mig till under åren 2014-2015! Har sen dess hållt olika kurser, såsom allmänlydnad-, valp-, tävlingslydnad- samt spårkurser. Utöver detta är jag styrelseledamot i klubben och i Över Norrlandsdistrikt samt hundförare i hemvärnet!

Jag har idag två hundar som förgyller mitt liv! <3 Rottweilern Rottrobis Gertrud Rebelle ”Belle” 2010-01-04 Korad, SeVch, LP1, uppflyttad klass 2 lydnad (fd klass 3) och högre klass spår. Provat IPO och att tävla patrullering också! En riktig mystjej som älskar alla! Blandrasen Teah 2005-01-27, Border collie och Norrbottensspets. Tävlat elitklass i lydnad men är numer halvpensionerad! Duktig på trix och älskar att leka med sten (vilket matte inte gillar lika mkt!) Jag är uppväxt me en långhårig dvärgtax och har hunnit med att ha en rottweilerblandras också. Att hjälpa hundägare med diverse olika saker, allt från utfall, inkallning till tävlingsmoment, är något jag tycker är en viktig del i att vara instruktör.
Vi är ju till för er hundägare! Så tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp!SBK instruktör (allmänlydnad steg 1) Nina Näslund
Jag har haft hund i stort sett hela mitt liv. Har nu en flatcoatedretriver Uno på 6 år samt en vorsteh Nikko på 10år. Tidigare hundar, dalmatiner, weimaraner och flatcoatedretriver. Auktoriseradtävlingsledare i lydnad, utbildade mig till SBKs allmänlydnads-instruktör 2006 och har sedan dess haft kurser på klubben. Såsom valp- unghund- allmänlydnad, tävlingslydnadkurser. Det är alltid lika roligt att träffa nya hundar och deras förare, många trevliga stunder har det blivit. Några jaktprov och viltspår har det också blivit under åren,samt bruksprov och då spår. Sitter även som sekreterare i klubben.

Min och Uno´s stora passion är tävlingslydnad. Uno är lydnadschampion och vi har tävlat i SM i lydnad. Han har tilldelats utmärkelsen årets lydnadsflat 2014,2015 samt 2016. Målet är fler SM!  Hoppas vi ses på klubben!
 
   
2018 © Malå Brukshundsklubb